Reflekssekk vant finalen

Aalesund International School stakk av med seieren med årets innovasjon i Sunnmørsfinalen InnovasjonscampTorsdag var det endelig Sunnmørsfinale i innovasjonscamp. Vinneren ble Ålesund International school med ideen om fasjonabel trygghet; en reflekssekk.

Gjennom innledende runder har det blitt kåret en vinner ved hver ungdomsskole. Dagens finale på Parken kulturhus ble ledet av Kjell Kjellen Bigset. Utover dagen holdt alle vinnergruppene presentasjoner på scenen foran en en fullsatt sal og juryen.

Reklekssekken sikret seieren

Vinner av innovasjonscampen ble gruppen med elever fra Ålesund International School. De har samabeidet med bedriften Qolop som gav i oppdrag å lage noe av refleks. Ruben Lindseth i Qolop var mentor for vinnergruppen. Elevene kom frem til ideen om å lage reflekssekk for å hindre påkjørsler i trafikken.

Med i gruppen er Roberts Fernandes, Mathilda Wuya, Mathilde Muri Madsen, Martin Godø og Emily Richards.

Juryen trakk frem at vinnerbidraget hadde en god idé, de hadde gjort et grundig arbeid med markedsanalyse og sikkerhetsaspektet med reflekssekk var viktig.

Premien var 5000 kr, aktivitetsdag i Valldal og skyss med Sula Rutelag. Vi gratulerer!

I juryen:

Marion Remøy, Sparebanken Møre

Arnfinn Ingjerd, Maritimt forum Nordvest

Trond lervik, AAKP og hoppid.no

Eva Vinje Aurdal, ordfører Ålesund kommune

De andre bidragene i innovasjonscampen var:

Ørsta ungdomsskule

Ørsta

Vinnegruppen fra Ørsta ungdomsskule hadde laget en modell av en installasjon for lek med vann for barnehager. Her kan barna utforske og leke i vann. I gruppen sitter Serine Bjørkedal, Leander Bjøringsøy Bondehus, Nikolai Fagerhol Sira, Emilie Bjørdal Ose og Andreas Velle Aambakk. Oppgaven var gitt av Dalane barnehage.

Vatne ungdomsskule

Vatne

Elevene fra Vatne har arbeidet på oppdrag fra aalesund Oljekjelde AS. Produktet var ei designet jakke med refleks på rygg og fremme. I gruppen sitter Karoline Eik, Joveig Åsemyr, Hanne Longva og Karina Poplavskaja.

Sula ungdomsskole

Sula

Elevene ved Sula ungdomsskole har utviklet en glassmedaljong. På oppdrag fra Cornelia Skuggen ved Celsius glass har elevene utviklet en glassmedaljong som turistene lett kan ta med seg hjem, med forskjellige motiver. I gruppen sitter Ingrid Johanne Høydal, Petter Alfred Lervåg, Johan kvien Nybø, Vasil Lilov og Anita Sweder.

Ulstein ungdomsskole

Ulstein1

Klasse 9A ved Ulstein ungdomsskole har laget en løsning for robotisering innen maritim produksjon. I oppdrag fra Rolls Royce har de utviklet en sveiserobot. Elevene i gruppen er Kamilla Berg, Eirik Ambjørnsen, Adele Farstad, Bård Fjelltun Haddal, Yorusalem Hagos.

Stordal skule

Stordal1

Gruppa Naturkameratene fra Stordal skule gikk av med den lokale seieren med en idé om å oppgradere Grigås natursti. Oppgaven var gitt av Stordal kommune. Deltakerne i gruppa er Jørgen Larsen Stavseng, Oliver jacobsen Dyrkorn, Marte Ekroll Hove og Andrea Giskeødegård.

Valldal skule

Valldal

Vinnergruppen fra Valldal skule har samarbeidet med Trollbinding AS. Ideen er et brettspill som også kan spilles «live» ved å bruke deltakende personer som brikker i spillet. Spillet tar utgangspunkt i «Trolla frå Trollstad» og handler om miljø, klima og naturvern. I gruppen sitter Matias Myklebust Sunde, Magnus Myklebust, Jan Elias Hoel, Synne Hovden og Rakel Celine Hurlen.

Skodje ungdomsskole

Skodje
Vinnergruppen fra Skodje ungdomsskole har som idé ei bybane driftet av hydrogen. Gruppen har laga modell av togbana og fylletankenen. Prosjektleder innen energieffektivisering hos Sunnmøre Regionråd, Einar Haram, står bak oppgava.

I gruppen sitter Camilla Haram, Steinar Ulvestad Håhjem, Johanne Lyshagen Stette, Adina Vågsholm fra klasse 9A og B.

Vatdal skule

Vartdal

Elevene på gruppa fra Vartdal skule har laget en egeprodusert film. De fikk i oppdrag å forbedre informasjonen Sparebank 1 Søre Sunnmøre gir om bankkortet sitt for ungdom. I filmen spiller ungdommene selv hovedrollene. I gruppen sitter Maria Myklebust, Wiktor Bacsynski, Christian Åsen Christoffersen, Ingrid April Vartdal Juliebø og Thea Lovuise Myklebust.

Aalesund International School

Aalesund

Elevene kom frem til ide om å lage reflekssekk for å hundre påkjørsler I trafikken. De samarbeidet med bedriften Qolop som gacv I oppdrag å lage noe av refleks. I gruppen som deltok var det Roberts Fernandes, Mathilda Wuya, Martin Godø og Emily Richards.

Myklebust skule

Vanylven1

Elevene fra Myklebust skule fikk I oppdrag å utvikle de tradisjonelle fuglekassene fra den kommunale bedriften Stenbakken industri. Elevene kom frem til to varianter: «Vanylvsburet» som er formet som kommunevåpenet og «Fugleguri» med langt hår, armer og bein. I gruppen er Anna Regine Wada Blom, Dina Kristin Løseth, Tore Andre Eikrem, Sondre Nybø og Simen Åsemyr.

Emneord: Oppvekst, Sunnmørsfinale, Innovasjonscamp

E-post